Des de La Sembra assistim a l’acte per commemorar 125 anys de cooperativisme català, una jornada organitzada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya que ha volgut reconèixer el valor i la trajectòria del moviment al territori.

El Congrés ha comptat amb la presència de perfils institucionals d’alt nivell, referents de país i representants de diverses cooperatives. L’equip de La Sembra hem assistit en les diverses xerrades que han posat en relleu els valors del cooperativisme: des de propostes més inspiracionals a taules rodones i debats constructius, tots ells espais de reflexió i trobada entre projectes cooperatius i persones del sector

El missatge global ha estat clar: l’aposta pel cooperativisme és clau per “evitar el col·lapse” que empeny el model capitalista, que promou la individualitat i el benefici econòmic per davant del benestar de les persones. “Ens trobem en un moment de gran incertesa, on dos dels grans valors com la vida i la dignitat humana estan amenaçats en molts llocs del món”, ha assenyalat John Carlin, periodista i escriptor especialitzat en conflictes polítics i participant en el Congrés. I, per tant, encara pren més valor la capacitat d’incidència i el creixement continuat del moviment cooperatiu.

La jornada ha permès reforçar el reconeixement a la feina diària de les organitzacions. És evident que el sector ha de seguir treballant per a “completar el trencaclosques dels serveis que ens permeti viure completament “en cooperatiu”, com ha dit Alfonso Bolado, d’Arç cooperativa, a la xerrada “Viure decidint: com les cooperatives empoderen les persones”. Però de ben segur que ha estat una bona empenta per seguir apostant per un model que posa les persones al centre.

Tal i com ha llegit en un text emotiu l’entrenador Pep Guardiola, “som un país de cultura d’equip, on la norma de la resistència és l’autoorganització…” . Doncs això, que des de La Sembra, seguirem fent equip.

Podeu llegir la crònica sencera del congrés a Jornal.cat, una de les peces que formen el monogràfic 125 de cooperativisme català.

La Sembra és una agència de comunicació social

Fem campanyes, formació i assessoria posant la comunitat, la sostenibilitat, el discurs i la creativitat al centre. Les nostres propostes sorgeixen de processos participats, tenen en compte l’entorn on habiten, incorporen la mirada de gènere i els formats adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Contacta’ns >

Desplaça cap amunt