ArtEstrategia

L’art de l’estratègia

02/07/2024 –

Poesia, pintura, escultura, teatre, dansa, arquitectura… i estratègia, sí, l’estratègia també és un art. Estratègia f. Art de coordinar les accions i de maniobrar per tal d’aconseguir una finalitat. Així ho defineix l’Institut d’Estudis Catalans i així ens agrada pensar-hi.

Que l’estratègia sigui un art ens col·loca a un espai de creativitat, però alhora, i tornant a les definicions de l’IEC, Art m. o f., és l’habilitat, destresa, a fer certes coses adquirides amb l’estudi, l’experiència, l’observació. Així, a La Sembra, en parlar d’estratègia de comunicació parlem d’extreure el coneixement adquirit fruit de l’estudi, l’experiència i l’observació de les necessitats de comunicació de les organitzacions, les persones que en formen part i les comunitats on operen.

De fet, considerem l’estratègia l’eix central de la nostra feina com agència de comunicació. Després cal dedicar les hores, la neurona i la cura a fer una bona execució, però fer-ho des de la certesa d’haver ideat una estratègia ajustada a les necessitats de cada cas ens permet avançar a pas ferm, i traçar propostes creatives, eficients, comunitàries, transformadores…

Quantes vegades hem dedicat molts recursos a fer un vídeo que finalment, no transmetia el que volíem o quasi no ha tingut visualitzacions? Moltes! Ens ha faltat dedicar energia a l’estratègia, a aterrar el sentit últim del contingut i a activar la xarxa de distribució perquè circuli.

I què vol dir posar mirada estratègica a la comunicació? Doncs garantir que les accions ens permeten avançar en els objectius estratègics, que tenen definit un públic objectiu, que tenen un relat i una estètica atractius per aquest públic, que tenim clars els espais de trobada o canals d’informació d’aquesta gent, que hi dediquem el temps i recursos necessaris per cuidar-ne els detalls. En definitiva, posar en marxa l’art de l’estratègia en comunicació, és deixar de perdre recursos fent soroll i generar transformació fent comunicació amb valor.

La Sembra és una agència de comunicació social

Fem campanyes, formació i assessoria posant la comunitat, la sostenibilitat, el discurs i la creativitat al centre. Les nostres propostes sorgeixen de processos participats, tenen en compte l’entorn on habiten, incorporen la mirada de gènere i els formats adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Contacta’ns >

Desplaça cap amunt