Celebrem el primer aniversari de Jornal.cat reflexionant sobre Comunicació amb valor

11/01/2024 –
Anota la data! Dijous 1 de febrer La Sembra, Jornal.cat i La Politja organitzem l’acte Comunicació amb valor. Creem comunitats conscients i cohesionades, una jornada de ràdio en viu per reflexionar sobre com la comunicació pot esdevenir una eina per millorar les realitats de les persones que ens envolten, en el marc del primer aniversari del diari digital de l’economia social i solidària, Jornal.cat.
 
L’ETSAV, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès de la UPC, serà l’espai que acollirà l’acte que comptarà amb diverses ponències que aportaran mirades i experteses a la jornada. 
 
 • Núria Loras – El Far Cooperatiu
 • Josep Comajoan– Dies d’Agost i Setembre
 • Jordi Panyella– Pol·len Edicions i l’Institut de l’Ecoedició
 • Aina Serra – Jornal.cat
 • Sílvia Llombart – La Sembra
A través de les seves aportacions es debatrà,  a partir d’un format de ràdio en viu, sobre l’ús de l’humor, la representació de les diversitats, la petjada ecològica de comunicació, el fenomen de la infoxificació, el periodisme com a qüestionador del sistema, la divulgació de nous imaginaris i marcs mentals i els indicadors de la comunicació amb valor.
 

Jornal.cat compleix un any de vida

Aquesta jornada sobre comunicació amb valor és l’ocasió perfecta per celebrar el primer any de vida de Jornal.cat, el diari digital de l’economia social i solidària, que a través de les notícies, entrevistes i reportatges porta ja més de 365 dies retratant l’economia social i solidària amb el propòsit de promoure el pensament crític i reforçar la diversitat per avançar cap a una economia més responsable, més crítica, més compromesa amb la vida de les persones i l’entorn.

Per celebrar aquesta fita comptarem amb la presència de la Subdirectora General d’economia social i solidària i cooperatives de la Generalitat de Catalunya, Roser Hernández, i el President de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Llorenç. Juntament amb el Director de l’ETSAV, Pere Fuertes, llegiran els parlaments que aportaran el punt de vista institucional a la jornada.

Primera passa d’un camí de llarg recorregut

Aquesta jornada marcarà el punt d’inici d’un projecte d’envergadura centrat en la reflexió pausada sobre la comunicació amb valor. L’objectiu d’aquest és construir un marc teòric i metodològic que estableixi la rellevància de comunicar amb objectius de transformació social des de la expertesa, la qualitat i professionalitat, així com també des la coneixença, els vincles i l’escolta als territoris i col·lectius i el compromís amb les lluites socials que ens interpel·len com a membres de la societat.

Durant l’any 2024 us anirem informant dels avenços, els materials i les pròximes convocatòries del projecte.

Escaleta de l'acte

 • 11.30 h. Us convoquem a l’ETSAV.
 • 12 – 13.30 h. Ràdio en viu: conversem sobre comunicació amb valoramb referents del sector.
 • 13.30h. Parlaments institucionals:
  • Roser Hernández, Subdirectora General d’economia social i solidària i cooperatives de la Generalitat de Catalunya.
  • Guillem Llorenç, President de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.
  • Pere Fuertes, Director de l’ETSAV
 • 13.45h. Brindis, pastís i pica pica de productes locals De Collserola.

TENIM MOLTES GANES DE VEURE'T!

Així que t’animem a inscriure’t a la jornada i fer arribar l’enllaç a tothom qui pensis que li pot interessar!

La Sembra és una agència de comunicació social

Fem campanyes, formació i assessoria posant la comunitat, la sostenibilitat, el discurs i la creativitat al centre. Les nostres propostes sorgeixen de processos participats, tenen en compte l’entorn on habiten, incorporen la mirada de gènere i els formats adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Contacta’ns >

Desplaça cap amunt