Cultivant vincles de la mà de Fil a l’Agulla

13/12/2023 –

Durant el 2023 hem participat en una dinàmica d’acompanyament de Fil a l’Agulla, un exercici de revisió i eina de suport emocional en l’àmbit laboral per a totes les integrants de l’equip de La Sembra. Aquest article l’hem escrit a quatre mans, entre La Sembra i Fil a l’Agulla, amb l’objectiu de mostrar les dues mirades sobre processos com el que hem fet nosaltres. 

 

Després de pràcticament dos anys de rodatge, La Sembra compta amb un equip consolidat, el que ha estat un motiu per decidir participar en aquest procés i proporcionar-nos un espai d’observació, empatia, reforç de vincles i creativitat, entre d’altres.

 

Blanca Fariña, experta en l’acompanyament de processos per organitzacions de Fil a l’Agulla, ha dinamitzat sessions individuals en les que ha pogut anar recollint les experiències de cadascuna i coneixent les diverses perspectives de cadascuna. Com a exercici final, hem realitzat una sessió grupal on hem pogut compartir reflexions que ens enriqueixen per a seguir cultivant vincles positius i saludables entre nosaltres.

 

Així ho explica fil a l'agulla

“Des de la cooperativa Fil a l’Agulla acompanyem a organitzacions en moments de revisió estratègica, canvi, o reconnexió amb la seva visió. També donem suport als equips i a les persones que lideren, a saber més sobre com comuniquen, com es senten vistes  i com ho són en realitat, i a lidiar amb possibles tensions o conflictes. 

Al cap i a la fi, les acompanyem a prendre consciència sobre què són ara, què volen ser,  i quin pot ser el millor camí per arribar-hi d’una manera cuidada i eficient. Per tot això, cada vegada que una cooperativa o qualsevol altre tipus d’organització, ens crida per iniciar un procés d’aquest tipus, ens trobem sovint amb la valentia de saber-se aturar i demanar suport; amb l’obertura a revisar-se;  i amb les ganes de canviar dinàmiques que ja no els serveixen.

A vegades això apareix en moments de molta dificultat i repte, però també en molts d’altres de més calma i des de les ganes d’indagar i d’actualitzar-se. I és que moltes de nosaltres, les organitzacions, estem en un moment d’innovació. Volem destacar tres factors principals que ho expliquen. El primer respon als nous contextos que ens demanen cada vegada més capacitat de resposta al canvi i a la incertesa. El segon que estem veient amb claredat, és com la manera en que fem les coses ens afecta no només a nosaltres sinó també de manera directa al nostre entorn. I per últim, que totes les persones treballem molt millor aportant des de qui som i podent-nos sentir bé a les nostres feines.

I és que això d’innovar no ho podem fer soles. Cada procés és particular i únic, i alhora entre totes anem teixint noves maneres. Petits canvis interns poden generar grans canvis també fora, i creiem fermament que aquesta és la millor manera de caminar cap a les respostes que avui necessitem i volem trobar. 

Moltes gràcies a la cooperativa La Sembra i a totes les que esteu en aquest camí, que a vegades no és fàcil, però que sovint ens porta a llocs de comprensió, de creativitat, de possibilitats, i de sentit!”

Des de La Sembra estem molt contentes d’haver gaudit d’aquest espai per enfortir i consolidar els vincles i l’equip. Moltes gràcies, Fil a l’Agulla!

La Sembra és una agència de comunicació social

Fem campanyes, formació i assessoria posant la comunitat, la sostenibilitat, el discurs i la creativitat al centre. Les nostres propostes sorgeixen de processos participats, tenen en compte l’entorn on habiten, incorporen la mirada de gènere i els formats adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Contacta’ns >

Desplaça cap amunt